INTEGRITY – APOLLYONS WHISPER

Kevätretkeiltiin. Yli viiskymppinen pohjanmaalainen työtoveri ei ollut koskaan käynyt Ähtärin eläinpuistossa. Koimme tämän niin järkyttävänä, että tilanne oli korjattava hetimiten. Korpit ja hassut rallinäädät oli ehdottomia lemppareita ja tietty vauvanallet. Haastettiin riitaa visentin, kurjen ja ohikulkumatkalla olleen joutsenen kanssa. Visentti ymmärsi kolossaalisen koon tuoman arvovaltansa ja pyöritteli vain päätään meille, mutta aitoja tarvittiin pelastamaan linnuilta. Paljon jäi taas näkemättä, ahma oli taas torkuilla, saukosta ei näkykyt kuin vatsa ja osa eläimistä oli talvihuollon takia uudelleen sijoitettuna. Retken innoittaja oli kuitenkin oikein tyytyväinen korppikopio kainalossa.

Samainen yli viiskymppinen pohjalainen työtoveri ei ollut myöskään koskaan käynyt Keskisillä. Tai pihassa oli käynyt, muttei sisällä. Tämäkin seikka korjattiin samalla reissulla.

Kertakaikkiaan mukava keväinen hieman kostea päivä.

Itsehän tässä välissä olen valmistunut koulusta, ensi viikon keskiviikkona saan viimeiset paperit, mutta tutkintotodistus on jo hansikkaassa. Ja menin vuodeksi naimisiin Sampo-pankin kanssa ja vaihdoin auton. Pihalla ehti niinä parina lämpimänä päivänä hieman kunnostamaan penkkejä ja istuttamaan mm. ihmekukkia, pioneja ja 13 ruusuntainta. Tulee Peacea, Queen Elisabethia, Flammentanzia, Friesiaa ja Ingrid Bergmania.