BURZUM – EN RING TIL Å HERSKE

Mä jäin viikonloppuleskeksi, eikä tässä siis muu auta kuin viihdyttää itseään. Aamusalin ja mikroaaltouunisaunan jälkeen norjalaista kirkonpolttelumusiikkia ja laiskotellen pakurikahvia ja aamun toinen mustaherukkamuffinssi.

Mä katsoin eilen matonvirkkuun ohella Koko Suomi leipoo -ohjelman jo esitetyt jaksot putkeen ja iski tarve leipomiseen. Tuli aika hyviä! Sanoisin jopa erinomaisiksi!

Ohjeen pohjana oli luotto-ohje Pirkan amerikkalaisten muffinssivuokien laatikon kyljestä. Eli 200g voita ja 2,5 desiä sokeria vaahdoksi, 3 munaa yksitellen hullunlailla vatkaten, ettei juoksetu, sit 3,75 desiä jauhoja  ja teelusikka leivinjauhetta sekaisin. Tossa ohjeessa on 0,5 desiä maitoa nesteenä, sen korvasin kukkuralusikalla maitorahkaa. Ja ohjeen kaakaojauheen sijaan laitoin reippaan kourallisen hasselpähkinärouhetta. Ja 200g jäisiä mustaviinimarjoja. 225 mulla oli asteita ja “kunnes kypsä” paisto-ohjeena.

Vähän vähemmän jos laittaisi leivinjauhetta, niin tosta vois tehdä kuppikakkuja, mascarponeen vaan mustaviinimarjahilloketta joukkoon ja turaus tuohon päälle. Mutta tämän tupakoinninlopettamisen jälkeisen mässäämisen ja piparikoukun jälkeen pitäisi vähän linjoilleen tehdä jotain. Tuntui tuo kuorruttamaton näennäisesti terveellisemmältä.